Svendborg - en kommune med energi

Selvom Rantzausminde i vid udstrækning har alt hvad man har brug for i det daglige, orienterer byen sig i høj grad imod Svendborg, der ligger blot 5 kilometer væk.

Svendborg Kommune er en kommune, der får tingene til at ske. Kommunen har et tæt samarbejde med erhvervslivet og den tilbyder et spændende og mangfoldigt udbud af sports-, kultur- og fritidsaktiviteter, der skaber liv og sammenhold for områdets beboere.

Til og fra
Med kun 5 kilometer til Svendborg, 50 kilometer til Odense, 43 Kilometer til E20, og både indkøb, daginstitutioner og skole indenfor gåafstand, er det nemt at få hverdagen til at fungere for hele familien.

Busforbindelser
Rutebil nr. 240 og nr. 241
Se mere på www.rejseplanen.dk og www.fynbus.dk

Afstande:
Svendborg: 5 kilometer
Odense Centrum: 50 kilometer
E20 motorvej: 43 kilometer

Med udsigt til det smukke sydfynske øhav, byder Rantzausminde på et velfungerende nærmiljø hvor skole, indkøb, fritidstilbud og rekreative områder alt sammen ligger i gåafstand.
Rantzausminde har knap 2000 indbyggere og er med sin nærhed til Svendborg et eftertagtet og attraktivt boligområde.

Her får man både den rolige og trygge forstadsstemning – samtidig med at Rantzausminde bestemt ikke er nogen soveby. Her er både daginstitution, skole, lystbådehavn, grillbar, indkøb og camping – og byen er samtidig i en rivende udvikling med adskillige nye byggerier og udstykninger. Rantzausminde vokser – og det tilføjer masser af ny og positiv energi til den lille by.

Indkøb
Dagligvareindkøbene ordnes i den lokale Dagli’ brugs, mens aftensmaden kan hentes på den lokale grill. Der er desuden kort afstand til Svendborg, hvor en lang række butikker tilbyder alt hvad hjertet begærer.

Daginstitution
I Rantzausminde ligger både børnehaven Fyrtårnet og en lang række dagplejere, hvilket gør dagligdagen nem og overskuelig for børnefamilien. Her skabes der relationer hele byen imellem – og der dannes en god grobund for en nem overgang til skolelivet sammen med kammeraterne fra børnehaven.

Rantzausminde skole
For mange huskøbere spiller nærheden og kvaliteten af den lokale folkeskole en afgørende rolle i valget af bolig. Et af de aller største trækplastre i Rantzausminde, er derfor den velfungerende lokale Rantzausminde skole. Skolen ligger i gå-afstand fra DE SYV HØJE, og favner med sine 535 elever alle årgange.

Skolen har et godt ry og flere spændende tiltag – fx tilbyder den elever fra 7.-9. klassetrin at gå på ’Verdens linjen’, der fokuserer på forståelse af andre kulturer, rejser og global nysgerrighed.

Rantzausminde Lystbådehavn
Året rundt summer det med liv på Rantzausminde lystbådehavn. Om sommeren er havnen byens naturlige samlingspunkt, hvor både fastlæggere og gæster nyder den hyggelige atmosfære. Havnen ligger tæt på både skov og badestrand, og ved den store nyudbyggede Ranzausminde Grill kan børn og voksne få en forfriskning inden der fanges krabber eller vindsurfes.

Rantzausminde camping
Direkte ned til Svendborgsund ligger Rantzausminde Camping, der har skabt liv og ferieidyl i 58 år. Her mødes fastlæggere, campister og lokale fra byen til campingspladsens mange tilbud. Øhavsstien går lige forbi campingpladsen, kiosken byder på is, legepladsen tilbyder sjov for alle aldre og nede ved kysten holder Fyns surfskole til.