FÆLLESSKABET

Nære relationer og fællesskab er afgørende for om mennesker har det godt, og boligområder der fordrer lokale fællesskaber, bliver mere og mere eftertragtede.

DE SYV HØJE har fuldt fokus på at skabe velfungerende fællesskaber, med udgangspunkt i det centrale fælleshus, rekreative grønne områder, hyggelige kroge og opholdsrum.

I DE SYV HØJE er bebyggelsesprocenten holdt betydeligt lavere end i andre rækkehuskvarterer. Det store fællesareal bruges til at opbygge en grøn parkstruktur, der sammen med de bugtede veje og forskudte boliger bidrager til en stemning som i et gammelt landsbymiljø. Imellem husene skabes der grønne ophold, og centralt i hele bebyggelsen ligger fælleshusene og gadekærret (der skabes fra regnvandsopsamlingen), hvor man kan mødes som naboer og hvor børnene kan lege frit og trygt.

Grønne områder og fælleshus anlægges af Brdr. Thybo, så de ikke efterfølgende skal financierers og anlægges af parcelforeningen.

Vi ønsker at etablere et landsbymiljø, der skaber rammerne for mødet mellem mennesker. Alle boliger er placeret langs en slynget landsbygade. Herfra ankommer man til sin bolig, møder naboen og børnene kan lege. Langs gaden opstår torve og mindre offentlige opholdsarealer, hvorfra der er kig og passager til det rekreative grønne fælles opholdsareal. Centralt i bebyggelsen er fælleshusene placeret.”

Torben Nedergaard Nielsen, Arkitekt tegnestuen Flæks

Centralt i bebyggelsen – midt i det store grønne areal – ligger det smukke fælleshus på 110 kvm

Med parkeringspladser i umiddelbar nærhed, så gæster og varer nemt kan komme frem, er det placeret med udsigt over sø og hav.

Fælleshuset består af en rummelig entre, hvorfra der er direkte adgang til handikaptoilet og gæstetoilet. Her findes desuden et godt gæsteværelse, så beboere i DE SYV HØJE altid kan reservere plads, når der kommer gæster langvejs fra.

Hjertet i fælleshuset er det funktionelle køkken, der overdrages med fuld JKE-inventarpakke, og det lyse fællesrum med højt til loftet, glasvæg og direkte adgang til den store terrasse. Her er der rig mulighed for at grille med naboerne, holde familiefester eller bare arrangere fællesspisning.

Det 110 kvm store fælleshus ejes i fælleskab af de 31 huses parcelforening.